Spitalizare de zi

“Spitalizarea de zi” este un serviciu de care pot beneficia toti pacientii asigurati care necesita investigatii amanuntite pentru diagnosticarea unei afectiuni, monitorizarea afectiunilor cronice, explorare preoperatorie, interventii de microchirurgie, controale postoperatorii care nu se pot realiza in ambulator. Internarea care depaseste 12 ore se transforma in "spitalizare continua".

Aceste servicii asigura pacientilor posibilitatea de a efectua intr-o singura zi toate investigatiile necesare nemaifiind obligatorie internarea continua.

Avantajele oferite de serviciile de spitalizare de zi din clinica noastra sunt urmatoarele:
- aparatura performanta,
-cadre medicale cu inalt grad de profesionalism,
-saloane si rezerve modern amenajate.

Spitalizarea de zi va mai ofera avantajul de a avea un diagnostic rapid si sigur, monitorizare si tratament intr-un timp redus (max 12 ore).

Spitalizare continua

Exista situatii – cazuri acute, cazuri cronice, alte situatii justificate – cand pentru vindecarea bolii, pentru prevenirea complicatiilor ei, pentru recuperare sau pentru ameliorarea suferintei, dupa caz, este necesara ingrijirea si asistenta medicala in cadrul departamentului cu paturi, in regim de spitalizare continua.

Serviciile spitalicesti acordate prin spitalizare cuprind: consultatii, investigatii, stabilirea diagnosticului, tratament medical, ingrijire, recuperare, medicamente si materiale sanitare, dispozitive medicale, cazare si masa. Actiunea terapeutica propriu-zisa este sustinuta prin celelalte facilitati integrate ale spitalului.

Cabinet consultatii

Cabinet consultatii - Oncologie

Oncologia este specialitatea medicala care se ocupa de diagnosticarea, tratamentul si prevenirea bolii canceroase umane.

Este un domeniu al științei medicale, care se ocupă de studierea etiologiei, patogenezei, diagnosticului, clinicii, tratamentului, abilitării și profilaxiei cancerului, la baza căreia stau metodele chirurgicale, radiologice și medicamentoase de tratament, efectuând în același timp elaborarea și perfecționarea lor.

Consultul oncologic poate sugera boala maligna (anumite modificari din istoricul si examinarea fizica a pacientului) iar analizele de laborator (Markeri tumorali) si imagistica (mamografie, ecografie, CT, RMN, endoscopie) pot aduce informatii suplimentare privind prezenta procesului neoplazic.

Dovedirea histologica a malignitatii (Histologie & Citologie) trebuie obtinuta inainte de stadializare si terapie. Extensia bolii este importanta pentru planificarea tipului de terapie: chirurgie, radioterapie, chimioterapie, hormonoterapie sau o combinatie a acestora. Chimioterapia adjuvanta este un tratament destinat eradicarii micrometastazelor, prevenirii bolii clinice metastatice si imbunatatirii supravietuirii.

Cabinet consultatii - Neurologie

Neurologia este o ramură specială a medicinii care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul bolilor organice care afectează sistemul nervos central sau periferic. Structurile organice ce țin de domeniul neurologiei sunt - pe de o parte - creierul, măduva spinării (reprezintă sistemul nervos central), structurile înconjurătoare, precum și vasele sanguine care le hrănesc, - pe de altă parte - nervii cranieni, rădăcinile nervoase și ganglionii spinali, nervii periferici, după ieșirea din canalul spinal, inclusiv legăturile cu mușchii scheletici (reprezintă sistemul nervos periferic).

Afectiunile neurologice, cele mai frecvente, sunt : acidentele vasculare cerebrale, epilepsia, traumatismele craniene, bolile neoplazice ale sistemului nervos, bolile de miscare (Boala Parkinson), bolile de nervi periferici, neuroni motori, muschi sau jonctiune neuro-musculara (neuropatii periferice, miastenia gravis), tulburari de somn, migrene.

Toate drepturile rezervate © centruldepaliatie.ro
Concept: Piatadesiteuri